Deputat român: PSD preia practicile Guvernului nocturn de la Chișinău

by Genko Genko

Partidul Social Democrat preia practicile Guvernului nocturn de la Chișinău, iar acest lucru e pe cale să deterioreze grav imaginea României nu doar în relațiile cu partenerii occidentali, dar și în vecinătatea estică, susține deputatul român Matei Dobrovie.

Parlamentarul român a amintit faptul că succesele înregistrate de România în lupta împotriva corupției au trezit interesul cetățenilor Republicii Moldova, care au cerut „DNA, treci Prutul!”, dar că noul Guvern de la București amenință eforturile făcute de instituțiile românești în ultimii 12 ani.

„Cetățenii R. Moldova se tem că că transferul de practici s-ar putea realiza în sens invers, de la Chișinău la București. Protestatarii de la Chișinău s-au trezit sub controlul unui guvern votat și învestit noaptea. Cetățenii României ar putea fi siliți să trăiască sub controlul unui partid care, tot noaptea, a legalizat hoția”, menționează Dobrovie într-o postare pe Facebook.

„Dacă atacurile PSD asupra justiției nu vor fi stopate, Bucureștiul riscă să rateze unul dintre cele mai importante obiective strategice asumate în relațiile cu Chișinăul – susţinerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, de reforme democratice şi de modernizare de ansamblu a statului vecin”, avertizează deputatul USR.

CITIȚI ȘI...