Deportată din Israel, o moldoveancă și-a falsificat viza pentru a trece frontiera de stat

Deportată din Israel, o moldoveancă și-a falsificat viza pentru a trece frontiera de stat

Conștientă de falsul vizei aplicată în documentul de călătorie, pentru care a și fost deportată din statul Israel, o cetățeancă a Republicii Moldova a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat. Incidentul a fost semnalat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni, iar moldoveanca riscă cercetare penală pentru acțiunea sa ilegală

Cazul a fost înregistrat pe 13 septembrie curent, pe sensul de ieșire din țară, unde s-a apropiat în calitate de pasager ocazional o conațională originară din raionul Călărași. La solicitarea inspectorului Poliției de Frontieră, femeia a prezentat pașaportul biometric valabil. La verificarea datelor însă, s-a depistat indici de falsificare asupra vizei aplicată în documentul de călătorie ce ar fi emisă de autoritatea de resort din Israel.

Audiată, femeia în vârstă de 54 ani a comunicat că intenționa să ajungă în Italia pentru a-și vizita o verișoară, totodată a precizat că își perfectase viza în timpul șederii ei în țara respectivă prin intermediul unui necunoscut căruia i-a achitat 2 mii de dolari. Despre falsul vizei era la curent deoarece la sfârșitul lunii iulie curent a fost oprită pe stradă de către reprezentanții serviciului de migrări al Israelului care a și reținut-o pe faptul dat. După șapte zile de arest, moldoveanca a fost deportată în Republica Moldova.

În consecință, persoanei nu i s-a autorizat trecerea frontierei de stat, fiind cercetată pentru folosirea documentelor oficiale false. Aceasta riscă o amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

0