Democratul Marcel Răducan, numit într-o nouă funcție pentru următorii 5 ani și trebuie să renunțe la calitatea de membru al PD

Democratul Marcel Răducan, numit într-o nouă funcție pentru următorii 5 ani și trebuie să renunțe la calitatea de membru al PD

În ultima zi de mandat deplin al Parlamentului, democratul Marcel Răducan a fost numit în funcția de președinte al plenului Consiliului Concurenței, pe un termen de cinci ani. Astfel, Răducan care este și unul dintre fondatorii Partidului Democrat din Moldova, nu se va mai regăsi în următoarea garnitură parlamentară, mai ales că, potrivit prevederilor noii funcții, acesta trebuie să renunțe la calitatea de membru de partid.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a reamintit lui Marcel Răducan că are un termen de 30 de zile pentru a elimina situația de incompatibilitate. La rândul său, fostul președinte democrat Marian Lupu i-a mulțumit colegului său pentru activitatea sa.

La rândul său, noul președinte al Consiliului Concurenței, i-a mulțumit personal lui Andrian Candu „pentru încrederea care mi-ați oferit-o și ați propus umila mea persoană la această funcție responsabilă” și a mulțumit întregului plen al Parlamentului, chiar și celor care nu l-au votat. „Vreau să vă mulțumesc pentru conlucrare în această perioadă de timp. A fost destul de productivă, cred eu, și cel mai important, am cunoscut mulți oameni buni”, a spus Răducan.

În funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului Concurenței au fost numiți Mihail Ciubotaru și Ion Maxim, iar în calitate de membri – secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu și Viorel Moșneaga. Ultimul a fost demis din funcția de director general al Agenției naționale pentru soluționarea contestațiilor, la propria solicitare, cu doar câteva minute înainte de numirea în noua funcție.

Candidaturile numite au depus jurământul de învestire de la tribuna centrală a Parlamentului.

Tot astăzi, Nina Dosca a fost numită în funcția de vicepreședintă a Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

De asemenea, Legislativul a eliberat-o, astăzi, din funcția de membru și vicepreședintă a Curții de Conturi pe Tamara Andrușca.

La fel, au fost eliberați din funcție unii directori ai Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

0