Democraţie în stil rusesc; au blocat site-urile de opoziţie chiar în ziua referendumului ilegal din Crimeea

by Genko Genko

Autorităţile din Rusia au blocat, duminică, în ziua referendumului din Crimeea, majoritatea site-urilor de opoziţie din ţară, atenţionează organizaţia Amnesty International.

Biroul Procurorului general al Federaţiei Ruse a dispus blocarea câtorva site-uri de opoziţie acuzate de “activităţi ilegale participarea la evenimente de masă, ce au avut ca scop încălcarea ordinii publice.”

Printre site-urile blocate se numără Grani.ru, Kasparov.ru, EJ.ru – blogul activistului de opoziţie Aleksei Navalny, dar şi Livejournal.com – platformă ce găzduieşte câteva bloguri foarte populare.

“În ultimele luni şi săptămâni, autorităţile din Rusia au demarat o campanie de înăbuşire a mass-media libere. Este o reminescenţă a epocii sovietice”, mai spun reprezentanţii Amnesty International.

Independent aminteşte că azi, 16 martie, are loc în Crimeea un referendum, la care sunt aşteptaţi aproape 1,5 milioane de alegători, care vor avea de ales între alipirea la Rusia sau o autonomie extinsă în cadrul Ucrainei.

Comunitatea internațională consideră consultarea ilegitimă și neconstituțională, după cum a repetat sâmbătă Consiliul Europei.

CITIȚI ȘI...