Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control are un nou expert

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control are un nou expert

Republica Moldova are un nou expert la Comisia Unificată de Control. Este vorba de Angela Lupan, consultant principal în Biroul politici de reintegrare, numită recent prin hotărâre a Guvernului în calitate de expert cu statut permanent.

Ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control, care se desfășoară tradițional în zilele de joi în orașul Bender, a avut loc la data de 3 mai curent, fiind prezidată de conducătorul delegației Republicii Moldova în Comisie, Ion Solonenco.

Un alt subiect de pe agendă a constituit aprobarea raportului săptămânal privind situația din Zona de Securitate, prezentat de Comandamentul Militar Întrunit.

După o pauză, conducătorul delegației Federației Ruse, Ilia Uvarov, a deschis o ședință neordinară a Comisiei Unificate de Control pentru examinarea problemei privind asigurarea securității în preajma podului peste râul Nistru între localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

Prin urmare, părțile au făcut un schimb de opinii, fiind luată decizia cu privire la necesitatea consultărilor suplimentare pe marginea acestui subiect, în baza propunerilor precedente ale delegațiilor aflate în proces de dialog.

Următoarea întrunire a Comisiei va avea loc pe data de 10 mai 2018.

0