Declarația surprinzătoare a lui Messi, după ce a primit o nouă Gheată de Aur

Declarația surprinzătoare a lui Messi, după ce a primit o nouă Gheată de Aur

În cadrul ceremoniei de decernare a trofeului ”Gheata de Aur”, pe care a câştigat-o pentru a patra oară şi care a avut loc la Barcelona, în fosta fabrică de bere Estrella Damm, argentinianul Lionel Messi a spus că, deşi se află la cel mai înalt nivel de mai mulţi ani, continuă să progreseze.

”Am spus întotdeauna că eu nu mă consider un atacant. Am avut şansa să adun goluri şi să obţin trofee individuale. Dar consider că am progresat. Cum am progresat şi în afara terenului, am făcut-o şi în teren. Mi-am îmbunătăţit jocul cu lucruri noi. Joc cu din ce în ce mai multă plăcere cu fiecare zi care trece”, a spus Messi, care a primit trofeul de cel mai bun marcator din fotbalul european (37 de goluri marcate în Campionatul Spaniei) în sezonul trecut din mâinile coechipierului său de la Barca, Luis Suarez.

La 30 de ani, Messi se află la a patra ”Gheată de Aur”, el mai obţinând trofeul în 2010, 2012 şi 2013, egalându-l astfel pe rivalul său de la Real Madrid, portughezul Cristiano Ronaldo, câştigător al trofeului în 2008, 2011, 2014 şi 2015. Anul trecut, ”Gheata de Aur” a fost câştigată de Luis Suarez.

În clasamentul ”Ghetei de Aur” 2017, care oferă coeficienţi în funcţie de clasamentul UEFA al diferitelor campionate, Messi i-a devansat pe atacantul olandez Bas Dost (Sporting, 34 goluri) şi pe gabonezul Pierre-Emerick Aubemeyang (Borussia Dortmund, 31 goluri).

Anul acesta, Messi se află deja în fruntea clasamentului celor mai buni marcatori din La Liga, cu 12 goluri înscrise în tot atâtea etape.

0