Declarat „independent”, Iurie Dârda a revotat alături de majoritatea parlamentară toate proiectele pe care nu le-a susţinut fiind în PL

Declarat „independent”, Iurie Dârda a revotat alături de majoritatea parlamentară toate proiectele pe care nu le-a susţinut fiind în PL

Deputatul Iurie Dârda, care s-a declarat începând cu sesiunea de toamnă ca fiind deputat independent, după ce la începutul lunii a anunţat despre părăsirea fracţiunii liberale, a susţinut toate cele opt proiecte de legi revotate astăzi de majoritatea parlamentară după ce au fost trimise de Igor Dodon spre reexaminare. Anterior însă, atunci când Iurie Dârda se mai afla în fracţiunea Partidului Liberal, liberalii nu au susţinut aceste proiecte de legi.

Cele opt proiecte de legi au fost votate cu un număr de 55 de deputaţi, membri ai fracţiunii Partidului Democrat, grupului Popular European şi a celor câţiva deputaţi independenţi. Liberalii prezenţi în sala de şedinţe a Parlamentului, s-au abţinut de la vot. Nu însă şi independentul Iurie Dârda, de azi oficial fost liberal. Solicitat de Independent.md, un deputat liberal a confirmat faptul că Dârda a susţinut toate cele opt proiecte de legi.

Vedeţi şi: Toate cele opt legi respinse de Igor Dodon, revotate în Parlament. Constituţia îl obligă pe preşedinte să le promulge

La finele şedinţei plenare, Iurie Dârda a făcut o declaraţie în ceea ce ţine de părăsirea oficială a fracţiunii Partilui Liberal şi continuarea activităţii ca şi deputat „independent”. La fel, acesta a postat şi pe pagina sa de Facebook o declaraţie în care a anunţat acelaşi lucru.

„Dragi prieteni și colegi, cu ocazia revenirii, astăzi, a deputaților în ședințele plenare, reiterez mesajul meu că renunț la calitatea de membru al fracțiunii Partidului Liberal, dar și la calitatea de membru în această formațiune. Mărturisesc că, de o bună perioadă de timp am încercat să înțeleg ce se poate face pentru ca PL să iasă din impasul în care se află, pentru ca noi, cei care am fost cu trup și suflet pentru acest partid, să găsim împreună forță de a face schimbările necesare pentru a readuce electoratul liberal alături de noi”, se arată în declaraţie.

Potrivit lui, „problema PL-ului nu este corupția, așa cum încearcă acum unii să inducă ideea”, ci „criza de idei și acțiuni politice în care se află”. „Din păcate, PL se pare că este deja la final de drum, tare sper că greșesc când scriu asta, dar cu actualul mod de a face politică nu cred că vom reuși nici măcar să se apropie de pragul de trecere în Parlament la viitoarele alegeri. Am constatat că voința de schimbare pe interior nu există, este o lipsă totală de energie, nu există un plan de ieșire din această criză și nici nu văd cine l-ar putea face. Oricine vine cu un plan care presupune schimbări pe interior este perceput ca un dușman care vrea să aducă la schimbări în conducerea partidului”, mai scrie Dârda pe pagina sa.

„Precizez că începând cu această sesiune parlamentară voi munci ca deputat independent. Decizia mea este de a nu mă mai implica în vreun partid politic, ci de a lucra în Parlament ca independenți, liber de orice înțelegeri politice și indicații, care nu întotdeauna reflectă interesul cetățenilor”, a mai precizat acesta în declaraţia sa.

0