De Ziua Independenței pensionarii vor protesta la Parlament

by Genko Genko

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova organizează pe 27 august, de Ziua Independenței, o acțiunea de protest în fața Parlamentului față de starea de lucruri din țară. Într-o conferință de presă la IPN, conducerea Uniunii Pensionarilor a anunțat că această zi este o ocazie pentru a semnala situația vulnerabilă în care au ajuns persoanele de vârsta a treia, din cauza pensiilor mizere.

Președintele Uniunii, Victor Leancă, a declarat că, din cauza pensiilor mici, a prețurilor mari, problemele vârstnicilor din Republica Moldova, devin tot mai acute. Acest lucru îi determină să întreprindă acțiuni pentru a trage un semnal de alarmă. Liderul Uniunii îndeamnă oamenii de vârsta a treia să-și consolideze eforturile și să iasă la protest. „Viața pensionarilor devine din ce în ce mai grea, mai deplorabilă. Această situație ne cere să nu tăcem”, a declarat Victor Leancă.

Mihai Postovan, reprezentantul Uniunii Pensionarilor din sectorul Buiucani, a spus că, la 26 de ani de la declararea independenței, pensionarii sunt îngrijorați în legătură cu situația din țară. Potrivit lui, toate guvernările care s-au perindat de-a lungul anilor, nu au făcut nimic pentru a schimba nivelul de trai al populației. „Cu lacrimi și durere în suflet vom marca Ziua Independenței. Pensiile și salariile sunt mici, prețurile sunt foarte mari. Exodul copiilor și al nepoților peste hotare ne macină zi de zi”, a spus Mihai Postovan.

Prim-adjunctul președintelui Uniunii Pensionarilor, Nicolae Stratulat, a remarcat la rândul său că un stat care nu are grijă de proprii cetățeni, este sortit pieririi. Acesta crede că în acești 26 de ani, majoritatea celor care au condus Republica Moldova și-au adunat averi pe seama cetățenilor. El spune că dacă într-o țară vârstnicii sunt nemulțumiți de starea de lucruri, înseamnă că toată țara este nemulțumită. „Ne este greu, trăim rău, numai putem sta în tăcere. Indexarea pe care ne-au dat-o în luna aprilie este foarte mică, ce poți cumpăra cu șase lei”, a afirmat Nicolae Stratulat.

Reprezentanții Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova se vor aduna pe 27 august, între orele 10.00 și 11.00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. La ora 11.00, manifestanții vor porni în marș la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor depune flori. După, pensionarii se vor deplasa în scuarul Parlamentului unde va avea loc acțiunea de protest.

CITIȚI ȘI...