De mâine, chișinăuienii vor plăti mai mult pentru apa potabilă

by Genko Genko

Începând cu ziua de vineri vor intra în vigoare noile tarife pentru apa potabilă, stabilite acum o săptămână de Agenția Națională pentru Implementare în Energetică.

Locuitorii capitalei vor plăti de vineri cu peste 6% mai mult pentru apă și canalizare, conform unei hotărâri a ANRE, care va fi publicată la 26 mai în Monitorul Oficial.

Amintim că, la 19 mai curent Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat majorarea tarifelor la apă în municipiul Chișinău.

Consumatorii casnici vor plăti pentru un metru cub de apă 10,69 lei, în comparație cu 9,19 lei în prezent. Pentru agenții economici, noul tarif va constitui 24,46 lei, în comparație cu 22,96 lei în prezent.

Cererea furnizorului a fost acceptată parțial. „Apă-Canal Chișinău” solicita majorarea tarifului până la 11,75 lei pentru consumatorii casnici și 25,52 lei pentru agenții economici.

În aceeași ședință, ANRE s-a pronunțat și asupra solicitării înaintate de către ÎM „Apă-Canal” din Ungheni. Consumatorii casnici din Ungheni vor achita pentru un metru cub de apă 20,47 lei, în comparație cu 19,95 lei în prezent. Iar Agenții economici vor achita 38, 47 lei, în comparație cu 33,32 lei în prezent.

CITIȚI ȘI...