Curtea de Apel examinează astăzi arestul suspecților în dosarele parcărilor cu plată și MTID

by Genko Genko

Curtea de Apel se va expune astăzi asupra încheierilor judecătoriei Buiucani privind aplicarea arestului faţă de învinuiţii în dosarele parcărilor cu plată şi MTID.

Şedinţele sunt preconizate pentru ora 11.00 – învinuiţii din dosarul parcărilor cu plată și ora 15.00 – învinuiţii din dosarul MTID.

Viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, reținut în cadrul dosarului parcărilor cu plată a fost transferat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Potrivit procurorului pe caz, Dumitru Robu, arestul la domiciliu a fost dispus pe motiv că viceprimarul colaborează cu organele de urmărire penală. Șeful Direcţiei transport, Igor Gamreţchi, a fost plasat însă în arest pentru 30 de zile în izolator.

Ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost dictată la 28 aprilie de Judecătoria Buiucani.

Menționăm că la moment ministrul Transporturilor și complicii săi sunt bănuiți pe trei capete: Acțiuni de corupere pasivă efectuată de conducerea Ministerului Transporturilor, abuz în serviciu privind construcția unui drum în Ungheni cu unele firme afiliate ȘI extragerea ilegală a resurselor minerale.

Deocamdată procurorii nu au specificat pentru ce va fi cel de-al patrulea capăt de acuzare.

CITIȚI ȘI...