Cum alegi cele mai sigure locuri în mijloacele de transport, pentru a fi protejat în caz de accident

Cum alegi cele mai sigure locuri în mijloacele de transport, pentru a fi protejat în caz de accident

Folosind orice transport, în cele mai multe cazuri ne gândim la confortul din timpul călătoriei. Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm de siguranţă, deoarece fiecare vehicul are scaune unde sunt şanse mai mici să fim răniţi în caz de accident. Bright Side ne prezintă o listă cu locuri sigure în 7 mijloace de transport, siguranţa determinată pe baza unor studii şi statistici.

1. Maşină

Locuri sigure: pe bancheta din spate a şoferului şi în mijloc, deoarece această parte a maşinii este cel puţin deformată într-un accident frontal.

Locuri periculoase: lângă şofer, deoarece într-un accident şoferul încearcă să evite impactul, iar persoana care stă lângă el va fi în pericol.

2. Microbuz

Locuri sigure: situate în direcţia opusă a deplasării, deoarece există şanse mai puţine să vă loviţi cu capul de spătarul scaunului la o frânare bruscă.

Locuri periculoase: lângă ferestre şi uşi, deoarece geamul spart vă poate tăia într-un accident. La fel ca într-o maşină, este mai bine să evitaţi scaunele de lângă şofer.

3. Troleibuz

Locuri sigure: în rândul din dreapta al culoarului (în cazul conducerii pe dreapta), deoarece în sens opus se circulă pe sânga şi există şanse mai puţine să fii rănit. Scaunele din mijloc, situate cu spatele în direcţia de deplasare, sunt, de asemenea, considerate sigure.

Locuri periculoase: ca şi în microbuze, este mai bine să evitaţi scaunele de lângă ferestre şi uşi, pentru a nu suferi tăieturi.

4. Tren

Locuri sigure: apropiate de mijlocul vagonului. Este mai bine să alegeţi al 5-lea sau al 6-lea vagon, unul mai aproape de mijlocul trenului, deoarece într-o coliziune primele şi ultimele vagoane fie se deformează, fie deraiază de pe şine.

Locuri periculoase: scaune în direcţia de deplasare, deoarece există şanse mai mari să cădeţi de pe scaun în caz de frânare bruscă.

5. Avion

Experţii încă nu s-au pus de acord în ce parte a avionului se află cele mai sigure locuri. Cu toate acestea, majoritatea experţilor spun că partea din spate a avionului este mai puţin periculoasă decât primele rânduri din faţă.

0