Crimeea a trecut oficial la rubla rusească

by Genko Genko

Începând cu dumincă, 1 mai, moneda oficială în Crimeea a devenit rubla rusească, aceasta înlocuind grivna ucraineană în regiunea anexată la Rusia.

Până ieri, cele două valute circulau concomitent, dar de astăzi magazinele au interzis să mai afișeze prețul atât în rublă cât și în grivnă, moneda oficială ucraineană fiind considerată valută străină.

Modificările au survenit în urma semnării unei legi de către președintele rus Vladimir Putin, care urgenta trecerea la rubla rusească.

Amintim că inițial autoritățile de la Moscova promiteau că atât rubla cât și grivna să se bucure de statut oficial până la 1 ianuarie 2016.

Peninsula din sudul Ucrainei a fost anexată la Federația Rusă în urma semnării, la 18 martie la Kremlin, a unui tratat în acest sens de către președintele rus, Vladimir Putin, și liderii proruși ai regiunii. Documentul a fost ratificat rapid de cele două camere ale parlamentului federal rus și promulgat apoi de președintele rus Vladimir Putin, ceea ce a finalizat procedura juridică de unire a Crimeii cu Rusia.

CITIȚI ȘI...