Crimă la beție! Patru locuitori din Puhăceni, trimiși în judecată pentru omorul și incendierea unui consătean

Crimă la beție! Patru locuitori din Puhăceni, trimiși în judecată pentru omorul și incendierea unui consătean

Un locuitor al satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, riscă până la 20 de ani de detenție sau detenție pe viață pentru omorul intenționat al unui consătean. Alți trei locuitori din aceeași localitate, care au „favorizat” comiterea infracțiunii, riscă până la trei ani de închisoare. Procuratura raionului Anenii Noi anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în judecată a cauzei penale pe acest caz.

Potrivit Procuraturii, tragedia a avut loc pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpați. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, unul dintre inculpați a mers acasă și a revenit cu un cuțit confecționat artizanal, aplicându-i victimei o lovitură fixă în regiunea inimii. Pentru a ascunde urmele infracțiunii, inculpații au târât corpul neînsuflețit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămășițele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama acestuia a anunțat poliția despre dispariția fiului.

De notat că, până a fi reținut, individul care a înjunghiat victima, a comis și un „huliganism agravant” într-un local din Puhăceni, unde a inițiat un conflict cu o domnișoară, pe care a numit-o cu cuvinte necenzurate, a maltratat-o, lovind-o cu o sticlă în regiunea capului, cauzându-i dureri fizice.

Potrivit procurorilor, acesta a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 6 ani de detenție pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viață.

Toți patru inculpați, cu vârstele cuprinse între 25 și 44 de ani și-au recunoscut integral vina. Aceștia vor fi obligați să achite și cheltuieli judiciare de 8.538 lei.

0