Creatorii casei de modă Dolce&Gabbana, condamnați la 18 luni de închisoare pentru evaziune fiscală

by Genko Genko

Tribunalul din Italia a anuțat, miercuri, (30 aprilie n.r.) verdictul în dosarul creatorilor de modă italieni Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, judecaţi pentru o fraudă fiscală estimată la 200 milioane de euro, anunță AFP.

Potrivit sursei, cei doi au fost condamnaţi de Curtea de Apel din Milano la 18 luni de închisoare.

Dolce și Gabbana au fost inițial acuzați de evaziune fiscală de aproximativ un miliard de euro, dar instanța a decis că au fost estorcați doar 200 de milioane de euro din această sumă.

Pedeapsa a fost redusă în apel, întrucât o parte dintre delictele care le erau imputate au fost de atunci prescrise, scrie AFP.

Curtea de Apel a admis verdicte în acelaşi proces pentru alte patru persoane. Unul din ei este fratele lui Domenico Dolce, Alfonso, condamnat la închisoare cu suspendare.

Potrivit magistraţilor italieni, Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au creat în 2004 şi 2005 o companie-tampon în Luxemburg, încredinţându-i acesteia controlul asupra mărcilor grupului D&G, pentru a evita fiscul italian, în condiţiile în care acea companie era administrată în realitate din Italia.

CITIȚI ȘI...