COVID-19// Medicii de pe ambulanțe din Los Angeles, California, au primit indicații să nu transporte pacienți care au șanse extrem de mici de supraviețuire

by D M

Situație dramatică în Statele Unite. Medicii de pe ambulanțe din Los Angeles, California, au primit indicații să nu transporte la spital pacienți care au șanse extrem de mici de supraviețuire. 

Directiva vine pe fundalul unui număr crescut de decese, peste 1.000 pe zi, în timp ce spitalele sunt arhipline cu pacienți bolnavi de COVID-19. Totodată, Serviciul de Urgență al Comitatului Los Angeles (EMS) a ordonat echipajelor de pe ambulanțe să raționalizeze administrarea de oxigen, care a devenit insuficient din cauza pandemiei.

Paturile de spital din LA se epuizează, iar oficialii se tem de o creștere post-vacanță.

Comitatul Los Angeles, cu o populație de aproximativ 10 milioane de rezidenți, a fost lovit de un nou val al contagierilor, autoritățile locale raportând luni 9.140 de noi infecții cu coronavirusul, numărul total de la izbucnirea pandemiei ajungând la 827.498.

Numărul deceselor a urcat la 10.850 după ce 77 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19, potrivit raportării de luni.

Comitatul a înregistrat de la data de 1 noiembrie a anului trecut o creștere de 905% în numărul mediu de cazuri depistate săptămânal, oficialii responsabili de sănătatea publică afirmând că este „probabil ca numărul să crească”.

„Această linie abruptă este înfricoșătoare datorită implicațiilor sale pentru sistemul nostru de sănătate, angajații noștri sanitari și toate persoanele la care ținem”, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă dr. Barbara Ferrer, directorul Departamentului de Sănătate Publică al Comitatului Los Angeles.

„Creșterea numărului de cazuri în urma adunărilor de sărbători este aici și cazurile vor crește datorită petrecerilor și călătorilor care se întorc în Comitatul LA”, a adăugat aceasta.

Oficialii comitatului responsabili de sănătatea publică au caracterizat lipsa paturilor de terapie intensivă și alte neajunsuri drept „criză” însă au afirmat că spitalele nu au depus încă o declarație oficială pentru raționarea lor și trierea pacienților.

În Statele Unite un spital poate depune o declarație formală care să-i permită schimbarea standardului de îngrijire pentru a putea asista „cât mai mulți pacienți, pe cât de bine posibil” în loc să depună eforturi semnificative pentru un singur pacient.

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a autorizat vinerea trecută construirea de șase spitale în comitat de către Corpul de Ingineri al armatei americane.

New York City a emis o directivă similară lucrătorilor din ambulanță în aprilie 2020, atunci când numărul infectărilor în oraș a ajuns la apogeu. Prin urmare, ambulanțierii au primit indicații să nu preia pacienții care nu au putut fi resuscitați la fața locului.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu