Constănțeanul de 32 de ani reținut la frontiera moldo-română cu 4 grame de cocaină a fost plasat în arest pentru 30 de zile

Constănțeanul de 32 de ani reținut la frontiera moldo-română cu 4 grame de cocaină a fost plasat în arest pentru 30 de zile

Cetățeanul României, documentat pentru deținerea cu scop de înstrăinare a cocainei, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Judecătoria Hâncești a dispus astăzi aplicarea măsurii preventive pe numele constănțeanului care a încercat să intre în Moldova sub influența drogurilor, prin eschivarea de la procedura legală privind trecerea frontierei de stat.

Cetățeanul român de 32 de ani, cu viza de domiciliu în orașul Constanța, s-a apropiat pe sensul de intrare în Republica Moldova, la volanul unui automobil de model Audi Q 5. Ajuns în zona de control, acesta nu s-a conformat regulilor de participare la traficul transfrontalier. Mai mult decât atât, bărbatul a continuat să șofeze spre ieșirea din punctul de trecere fără a avea intenția de a se opri la linia de control al documentelor de călătorie. Polițiștii de frontieră din PTF Leușeni au întrepris măsurile de siguranță și au somat conducătorul auto pentru stopare.

La cererea inspectorilor, acesta a prezentat toate actele necesare pentru ca intrarea pe teritoriul țării să fie autorizată. Îndată după verificarea actelor de călătorie, cetățeanul român a fost supus controlului suplimentar, inclusiv și expres-testului pentru identificarea consumului de droguri, din motiv al acțiunilor necontrolate și comportamentul straniu pe care persoana îl manifesta. Ca urmare, printre obiectele personale au fost găsite cinci pliculețe, în care era împachetat un conținut alb, sub formă de praf, caracteristic cocainei. La fel, rezultatele testului prezenta faptul că bărbatul era sub influența substanțelor stupefiante.

Vedeți și: Un cetățean român sub influența narcoticelor a încercat să intre în Moldova cu 4 grame de cocaină

În timpul audierii, cetățeanul nu a fost în stare să comunice clar de unde a făcut rost de substanțele respective și nici nu a încercat să-și motiveze acțiunile nepremeditate. În acest context, pliculețele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei, unde s-au confirmat bănuielile polițiștilor de frontieră, cele 4,01 grame de substanță erau cocaină.

În prezent cetățeanul este reținut, iar cazul este documentat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din Direcția regională VEST în coordonare cu Procuratura din Hâncești.

Pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, bărbatul riscă închisoare de la 7 la 15 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

0