Consiliul Politic Național al PLDM a ales cinci noi vicepreședinți ai partidului. Cine sunt aceștia

Consiliul Politic Național al PLDM a ales cinci noi vicepreședinți ai partidului. Cine sunt aceștia

Fostul președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, deputații Maria Ciobanu și Vadim Pistrinciuc, fostul purtător de cuvânt al PLDM, Ion Terguță, fostul vicepreședinte Alexandru Bujoreanu și Nadejda Stâncă, au fost aleși și realeși în funcțiile de vicepreședinți ai PLDM. Decizia a fost adoptată ieri, 30 septembrie de Consiliul Politic Național al PLDM, convocat în ședință.

Potrivit deciziei, în funcția de secretar general al PLDM a fost reales Alexandru Fetescu.

De asemenea, au fost a fost aleasă o nouă componență a Biroului Permanent Central, care va fi format din 15 membri, precum și stabilite sarcinile pentru perioada imediat următoare.

Astfel, membrii Consiliului Național al PLDM s-au arătat convinși că este necesară readucerea intelectualității în partid, reînființarea organizațiilor de tineret în cadrul structurilor teritoriale ale PLDM, precum și reanimarea activității organizațiilor teritoriale de femei din PLDM.

La final, Consiliului Național al PLDM a emis o declarație, în care constată că Republica Moldova se află în pragului celei mai mari catastrofe politice, care poate rezulta cu dispariția statului în forma sa actuală. Uzurparea puterii și intenția criminală a PDM și PSRM de a o păstra cu orice preț va impune schimbări periculoase pentru securitatea statului și a cetățenilor, se arată în declarație.

Membrii Consiliului Național al PLDM reiterează că binomul PDM – PSRM a reușit izolarea Republicii Moldova, abandonând definitiv cursul de integrare europeană, dar și atenționează asupra faptului că scopul principal al acestui binom este federalizarea Republicii Moldova cu instituirea unui protectorat străin.

Pornind de la cele constatate, Consiliul Politic Național al PLDM este convins că viitorul Republicii Moldova depinde de capacitatea partidelor de opoziție de a se uni și opune acestui regim antieuropean și antidemocratic.

Consiliul Național Politic al PLDM face apel la Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, membre ale familiei popularilor europeni, să dea dovadă de deschidere pentru a depăși neîncrederea reciprocă, luând în considerație timpul limitat pentru o soluție salvatoare pentru Republica Moldova.

În acest context, Consiliul Politic Național cere conducerii partidului să depună eforturi pentru a identifica o soluție corectă și reciproc avantajoasă în vederea creării unui bloc electoral comun între partidele membre ale PPE.

0