Consilierii PSRM strâng semnături împotriva lui Chirtoacă: Să fie demis. Se preocupă mai mult de București decât de Chișinău

by Genko Genko

A început colectarea semnăturilor în susținerea Referendumului privind demisia Primarului General de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Zeci de oameni au venit în centrul capitalei pentru a semna inițiativa de demitere a edilului. Totuși, printre cei care au venit la cortul socialiștilor sunt și cei care sar în apărarea primarului.

Unii dintre cei adunați la cortul instalat vizavi de Primăria Chișinău sar în apărarea primarului și spun că nu vor susține referendumul de demitere a acestuia, pe motiv că nu vor ca socialiștii să vină în fruntea instituției.

„Așa primar nu am avut niciodată. Sunt cetățean român și nu voi vota pentru demiterea lui. Da, el o să rămână. Nu avem nevoie de socialiști și comuniști. Sunt lucruri murdare pe care Dodon și Ceban vor să le facă”, a spus un bărbat.

Pe de altă parte, unii spun că au semnat pentru inițiativă, deoarece în oraș este haos, iar primarul este mai mereu plecat din țară.

„Ceea ce se întâmplă în Chișinău mă deranjează. Mă deranjează că el niciodată nu este în țară. Stă mai mult la București. Se preocupă mai mult de București. Trăiesc cu speranța că va fi demis”, a declarat o femeie.

Grupul de inițiativă a cărui creare a fost confirmată luna trecută de Curtea de Apel va avea la dispoziție 60 de zile pentru a aduna numărul necesar de semnături în vederea organizării unui referendum local în capitală și în suburbii.

Întrebarea la care vor răspunde locuitorii Chișinăului în cadrul referendumului este dacă susțin sau nu revocarea din funcție a actualului primar Dorin Chirtoacă.

Consilierul PSRM Ion Ceban i-a felicitat atunci pe chișinăuieni cu ocazia acestei decizii a Curții de Apel și este convins că edilul capitalei va fi demis.

CITIȚI ȘI...