Consilierii PSRM cred că Dorin Chirtoacă nu va fi condamnat

Consilierii PSRM cred că Dorin Chirtoacă nu va fi condamnat

Aleşii locali ai PSRM consideră că primarul suspendat al capitalei Dorin Chirtoacă nu va fi condamnat şi aceasta pentru că ar fi oferit terenuri procurorilor şi judecătorilor.

Consilierul Alexandr Odinţov a spus, într-o conferinţă de presă, că toţi vorbesc despre dosarul parcărilor din capitală, în care este vizat Dorin Chirtoacă, dar nimeni nu spune nimic despre cel de-al doilea caz penal în care figurează, şi anume cel privind compensaţiile oferite colaboratorilor organelor de drept pentru procurarea de locuinţe, transmite IPN.

În total, ar fi avut loc astfel de tranzacţii către 81 de persoane. Problema este, susţine Odinţov, că dispoziţia edilului nu a trecut prin Consiliul municipal şi, ca rezultat, s-au alocat ilegal din bugetul municipal 69 de milioane de lei.

Consilierul a menţionat că este clar că o asemenea acţiune este o încălcarea a atribuţiilor de serviciu. Alexandr Odinţov a mai spus că Dorin Chirtoacă a facilitat, într-un alt caz, ca procurorii şi judecătorii să obţină terenuri pentru locuinţe, iar ca rezultat, pentru beneficiile primite, aceştia nu vor emite o sentinţă de condamnare a edilului la privaţiune reală de libertate, consideră alesul local.

Un alt consilier, Victor Poleacov, a spus că nu este exclus că Dorin Chirtoacă poate reveni la conducerea Primăriei în cazul în care oamenii nu-l vor demite prin referendum. În context, socialiştii au chemat repetat alegătorii din Chişinău să vină la referendumul din 19 noiembrie.

Vineri, 10 noiembrie, după mai bine de cinci luni de arest la domiciliu, Dorin Chirtoacă a fost plasat sub control judiciar. Acesta nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se află persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanţă ori de câte ori este citat.

0