Confruntările sângeroase continuă în Ucraina; 16 militari au fost uciși joi

by Genko Genko

21:00: Numărul victimelor în urma luptelor de joi a ajuns la 16, în timp ce mai mult de 30 de militari au fost răniți, anunță autoritățile de la Kiev.

Joi seară, președintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a transmis condoleanțe familiilor militarilor care au luptat pentru integritatea țării.

”Exprim sincerele mele condoleanțe familiilor acestor patrioți care și-au dat viața luptând pentru o Ucraină liberă și unită”, a declarat Turcinov, subliniind că statul este obligat să aibă grijă de familiile celor trecuți în neființă.

17:50: Numărul victimelor în rândurile militarilor ucraineni a ajuns la 14, în timp ce alți 31 de soldați au fost răniți.

Totodată, teroriștii pro-ruși au invadat patru mine de cărbune din regiunea separatistă Lugansk, a anunţat ministerul ucrainean al Energiei într-un comunicat.

”În urma atacului, minele și-au suspendat activitățile. Sub amenințarea armelor, teroriștii cer să li se furnizeze explozibil”, a indicat ministerul, adăugând că a cerut serviciilor de securitate să reacționeze de ”urgență”.

11:50: Cel puțin 9 militari ucraineni au fost uciși, iar mai mulți au fost răniți în urma unor confruntări între forțele armate ale Kievului și separatiștii pro-ruși, în regiunile secesioniste Donețk și Lugansk.

După cum anunță Ministerul ucrainean de Interne, 8 militari au fost uciși, iar alți 18 răniți, în urma unei ambuscade petrecute în localitatea Volnovah, situată la delimitarea regiunilor Lugansk și Donețk.

Citește și: (FOTO și VIDEO) Reportaj din interiorul unei baze a milițiilor pro-ruse din estul Ucrainei

Nu departe de Volnovah, între localițălie Rubijnoe și Lisiciansk, din regiunea Lugansk, teroriștii pro-ruși au aruncat în aer un pod pe care se deplasau unitățile Gărzii Naționale. Cel puțin un militar a fost ucis, iar mai mulți sunt răniți.

CITIȚI ȘI...