Conflictul transnistrean, discutat de Osipov și Ștanski, la Chișinău

by Genko Genko

Vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov va avea astăzi o nouă întrevedere cu șefa politicii externe a regimului separatist, Nina Ștanski.

De asemenea, astăzi este preconizată o întrevedere bilaterală dar şi o şedinţă cu participarea coordonatorilor grupurilor comune de lucru de pe malul drept și stâng al Nistrului, în vederea „consolidării încrederii” între participanți.

Amintim că acum o săptămână a avut loc prima întrevedere dintre noul vicepremier şi Nina Ştanski la care părţile au convenit să fie reluate discuţiile dintre Chişinău şi Tiraspol.

Ulterior, premierul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu liderul separatist Evgheni Şeviuck. Ca rezultat al întâlnirii, a fost semnat Protocolul adiţional de prelungire a mecanismului reluării circulaţiei trenurilor marfare prin regiunea transnistreană până la finele anului 2016.

De asemenea, cei doi au stabilit că va fi continuat dialogul „pe toate dimensiunile”, în special în ce privește libera circulație a cetățenilor pe cele două maluri ale Nistrului precum și a fermierilor de pe malul drept, care întâmpină probleme în a-și prelucra terenurile agricole.

CITIȚI ȘI...