Complicele tentativei de omor a lui Gherman Gorbunţov, Valeriu Halupa se plimbă liber prin Europa

Complicele tentativei de omor a lui Gherman Gorbunţov, Valeriu Halupa se plimbă liber prin Europa

După difuzarea în emisie a interviului lui Vitalie Proca, complicele acestuia în tentativa de omor a bancherului rus Valeriu Halupa a fost adus de urgenţă de la Moscova şi instruit pentru oferirea comentariului în apărarea lui Vladimir Plahotniuc, la unul dintre posturile de televiziune ale acestuia. Despre aceasta au declarat participanţii emisiunii „Cabinetul din umbră”.

„Procurorii, Procuratura, nu doar mint, dar şi admit crime. Cum se face că un complice al omorului, altfel nu-l pot numi, vine la Procuratură, este audiat şi i se spune: „Bine, unde trebuie să mergi, în Belgia? Mergi în Belgia. La Londra? Bine, mergi la Londra. Când vei reveni, atunci vom vorbi”. De parcă este vorba despre un om care a furat o găină”, a declarat fostul deputat Alexandr Petkov, comentând aflarea lui Halupa în libertate.

În legătură cu aceasta, moderatorul emisiunii, cu trimitere la propriile surse de informare, a menţionat că „el într-adevăr s-a aflat în Belgia”. „Ultimul loc al aflării sale a fost Moscova. Anume din Moscova, după interviul cu Proca, el a fost adus de urgenţă şi instruit la Publika TV”, a subliniat Val Butnaru.

Pe 2 noiembrie, Jurnal TV a fost difuzat interviul cu killerul Vitalie Proca, făcut în Penitenciarul Jilava din România, care a declarat că cel care a comandat asasinarea lui Gherman Gorbunţov a fost oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Peste o zi, la postul de televiziune Publika TV, care aparţine lui Vlad Plahotniuc, a apărut complicele crimei, Valeriu Halupa, aflat în libertate. Acesta în cercat să nege declaraţiile lui Proca.

0