Comisarul european pentru Politica de Vecinătate, Johannes Hahn, îngrijorat de „acțiunile antidemocratice ale regimului de la Chișinău”

Comisarul european pentru Politica de Vecinătate, Johannes Hahn, îngrijorat de „acțiunile antidemocratice ale regimului de la Chișinău”

Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, își exprimă îngrijorarea în raport cu „acțiunile antidemocratice ale regimului de la Chișinău și pachetele de legi adoptate în ultimele luni care subminează procesul de integrare europeană”. Cel puțin asta susține președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care, alături de liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” s-a întâlnit cu oficialul european în marja Congresului Partidului Popular European de la Helsinki, desfășurat în aceste zile.

„Comisarul Hahn a salutat unitatea forțelor autentic proeuropene și ne-a garantat că UE va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic în Republica Moldova. Grație parteneriatelor strânse în cadrul PPE, avem încredere că vom reuși să ancorăm Republica Moldova pe calea de integrare europeană și să apropiem condițiile de viață ale cetățenilor noștri de standardele europene”, a mai menționat Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la Congresul PPE de la Helsinki, Moldova este reprezentată de delegații ale Partidului Liberal Democrat din Moldova, Partidului Acțiune și Solidaritate, precum și Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, toate membre ale familiei PPE.

0