Comerciant de frunze de dafin, raportat la Poliție pentru că activa fără acte de proveniență a mărfii

Comerciant de frunze de dafin, raportat la Poliție pentru că activa fără acte de proveniență a mărfii

Un comerciant de frunze de dafin a fost verificat de oamenii legii pe motiv că le comercializa fără autorizație de funcționare sau careva acte care ar permite desfășurarea activității de întreprinzător. În urma controlului efectuat la domiciliul bărbatului în vârstă de 56 de ani, de către forțele de ordine au fost depistate 1.470 pachețele ambalate cu frunze de dafin, doi saci cu frunze de dafin și 1.500 pachețele curate, fără acte de proveniență.

Polițiștii Secției Securitate Publică a Inspectoratului sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au efectuat controlul domiciliului din comuna Trușeni, ieri, 4 iulie. Asta după ce au intrat în posesia unei informații precum că pe adresa dată sunt achiziționate și expuse spre comercializare condimente (frunze de dafin), fără autorizație.

Astfel, marfa a fost ridicată, iar bărbatul urmează a fi sancționat contravențional pentru „Desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător” și „Achiziționarea, păstrarea, transportul și comercializarea ilegală a valorilor materiale”.

Poliția Capitalei solicită și recomandă cetățenilor să procure produse doar din magazinele autorizate, iar astfel de cazuri sesizate să le declare imediat la serviciul 112.

0