Comentator: „Ar fi naiv să se creadă că, odată cu noile indicatoare europene vom avea și practici de șofat europene”

by Genko Genko

Întrebat dacă modificarea Codului rutier ar fi doar o schimbare de decor, comentatorul politic Gheorghe Cojocaru a spus că „nu este cu totul exclusă și o asemenea situație. Și ar fi naiv să se creadă că, odată cu noile indicatoare europene, vom avea și drumuri europene sau bunele practici de șofat europene”, susține comentatorul într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Oricum, este o realitate, verificată și în Republica Moldova în ultimii ani, precum că investițiile în infrastructura auto sau feroviară sunt o necesitate, fără de care economia stagnează. De la sine înțeles, nu trebuie să se aștepte ca poliția rutieră să instaleze noile indicatoare pentru a realiza necesitatea investițiilor în construcția de drumuri”, a mai specificat Gheorghe Cojocaru.

Amintim că Inspectoratul Național al Poliției Rutiere va instala 40 de indicatoare noi împrumutate din practica rutieră europeană, fiind ușor de recunoscut atât de conducătorii auto, cât și de pietoni.

Citește și: (DOC) Atenție șoferi: Modificări la Regulamentul circulaţiei rutiere. Apar și indicatoare noi

Noile indicatoare și modificările Regulamentului circulaţiei rutiere au fost aprobate zilele trecute de Cabinetul de miniștri. Acestea au scopul de a spori gradul de siguranţă, dar şi disciplinarea participanţilor în trafic şi îmbunătăţirea circulației transportului pe drumurile publice.

CITIȚI ȘI...