Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. Avertizările specialiștilor

Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. Avertizările specialiștilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul țării pentru perioada dintre 30 iulie și 1 august curent. Astfel, potrivit SHS, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +30-+34 grade Celsius.

În legătură cu aceasta, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează despre riscurile în perioada caniculară, atunci când crește riscul producerii incendiilor de vegetație. Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere. Mai mult, specialiștii îndeamnă oamenii să nu aprindă ruguri pe timp de odihnă în spații forestiere.

Totodată, salvatorii recomandă persoanelor prudență maximă la scăldat. Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar la bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice. Specialiștii îndeamnă maturii să supravegheze strict copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Persoanele expuse căldurii în orele de vârf sunt îndemnați să consume cât mai multă apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui.

În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul unic de urgență 112.

0