CNA: 12 dosare penale pornite și 50 de persoane deținute în izolator, la penitenciar și la domiciliu, timp de o săptămână

CNA: 12 dosare penale pornite și 50 de persoane deținute în izolator, la penitenciar și la domiciliu, timp de o săptămână

Zece persoane se află în izolatorul CNA, alte zece în penitenciar, iar 30 sunt plasate în arest la domiciliu – în total 50 de persoane arestate, în dosarele intentate de Centrul Național Anticorupție. În decursul săptămânii trecute, ofițerii anticorupție au pornit 12 cauze penale pe diferite acte de corupție.

Potrivit sintezei săptămânale a CNA, în cancelaria instituției au fost înregistrate 961 de materiale. CNA a eliberat 119 de caziere de integritate; au fost efectuate 5 analize operaționale și două analize pe marginea proiectelor de legi. Totodată, 28 de proiecte de lege au fost transmise CNA pentru expertiză și 17 au fost finalizate.

CNA a organizat 20 de instruiri pentru funcționari privind respectarea Legii integrității la care au participat în jur de 500 de audienți.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 43 de apeluri dintre care 4 sunt de competența CNA.

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 500.000 de lei.

Nouă ședințe de judecată vor avea loc săptămâna curentă, pe dosarele CNA, în care sunt vizați mai mulți polițiști de frontieră și din cadrul INP, fostul președinte al Federației naționale de baschet, ex-președintele raionului Criuleni, dar și fostul ministru al Agriculturii.

0