CMC va fi reprezentat în instanțele de judecată de către un birou de avocați

CMC va fi reprezentat în instanțele de judecată de către un birou de avocați

Autoritățile publice locale ale municipiului Chișinău vor iniția procedura de achiziționare a serviciilor juridice de reprezentare a Consiliului municipal în instanțele de judecată. Astfel, conform unei decizii adoptate la ultima ședință a Consiliului Municipal Chișinău, la nivelul autorității publice locale a fost constituit un grup de lucru din care fac parte reprezentanți ai Primăriei și consilieri municipali care va organiza concursul de achiziționare a serviciilor juridice și va stabili criteriile de selectare a dosarelor ce vor fi transmise spre reprezentare în instanțele de judecată cabinetului de avocați sau baroului asociat de avocați.

Cabinetul de avocaţi ce va fi selectat să reprezinte interesele CMC în instanţele de judecată şi organele de stat, va asigura recuperarea prejudiciilor materiale cauzate administraţiei publice locale prin diferire scheme de către persoanele fizice şi juridice rezidente şi nerezidente.

Până acum, administraţia publică a fost reprezentată în instanţele de judecată şi organele de stat exclusiv de către angajaţii Direcţiei asistenţă juridică. La ora actuală, Direcţia are în gestiune peste 1.700 de dosare pe rol în instanţele de judecată.

De menţionat că contractul de prestări servicii va intra în vigoare după aprobarea de către Consiliul municipal Chişinău.

0