CM 2014: Stephen Hawking a spus cum ar putea Anglia câștiga titlul mondial

by Genko Genko

După ce analiza Goldman Sachs i-a creditat pe englezi cu doar 1,4% şanse să se impună la Cupa Mondială din Brazilia, fanii Albionului s-au întors spre propriii oameni de ştiinţă.

Şi cine ar putea fi mai bun decât Stephen Hawking, celebrul director de cercetare în cosmologie de la Cambridge, omul cu un IQ de 160.

În ciuda faptului că a inventat fotbalul şi că are unul dintre cele mai puternice campionate din lume, Anglia nu a câştigat decât o singură dată Cupa Mondială, atunci când a organizat-o, în 1966.

Ca să afle dacă Steven Gerrard şi Frank Lampard au vreo şansă la Rio, casa de pariuri Paddy Power l-a contactat pe Stephen Hawking, dar răspunsul omului de ştiinţă a fost unul… puţin dezamăgitor.

Hawking a studiat toate cele 45 de meciuri disputate de Anglia din 1966 şi până în prezent, după care a subliniat cîteva argumente.

1. Meciurile de la Cupa Mondială se dispută la o oră nepotrivită pentru englezi, care au perioada de joc optimă în jurul orei 3 după-amiază, ora locală.

2. În plus, locul unde se vor desfășura meciurile are o temperatură cu cel puţin 5% mai ridicată decât cea cu care sunt obişnuiţi oamenii din Regat. Asta, conform lui Stephen Hawking, scade cu 59% şansele de succes ale elevilor lui Roy Hodgson.

Care sunt sfaturile lui Hawking:
– „Jucaţi în roşu! Psihologii din Germania au descoperit că echipele sunt mai încrezătoare când joacă în roşu, iar adversarii îi percep mai agresivi şi mai dominanţi”
– „Atenţie la felul cum executaţi penalty-urile! Viteza e cheia, deci faceţi mai mult de 3 paşi când executaţi, altfel aveţi doar 58% şanse să înscrieţi. Bineînţeles, viteza nu contează, fără plasament. Folosiţi latul, nu şiretul, fiindcă vă cresc şansele cu 10% şi trageţi sus, în stânga sau dreapta, fiindcă aşa reuşesc 84% dintre penalty-uri. Puneţi atacanţii să tragă, sunt mult mai buni decât fundaşii sau mijlocaşii”.

Omul de ştiinţă a donat toţi banii pe care i-a primit de la Paddy Power unei organizaţii care ajută copii refugiaţi în urma războiului civil din Siria şi unei campanii de ajutor a celor cu probleme motoro-neuronale.

Anglia este în grupă cu Italia, Uruguay şi Costa Rica.

CITIȚI ȘI...