CM 2014: Scolari a anunțat lotul Braziliei; nu lipsesc surprizele

by Genko Genko

Luiz Felipe Scolari, selecționerul naționalei de fotbal a Braziliei a anunțat lotul pe care va conta la Cupa Mondială ce va începe la 12 iunie.

Printre cei 23 de jucători pe care a decis Scolari să-i selecționeze nu se regăsesc nume mari, între care și doi câștigători de ”Balon de Aur”, Ronaldinho și Kaka. Scolari a decis să renunțe la cei doi veterani, deși ambii prinseseră minute în preliminarii.

Surprizele nu se opresc însă aici, iar fundașii de la Atletico Madrid, finalista UEFA Champions League și marea favorită la câștigarea titlului în Spania, Filipe Luis și Miranda, vor privi și ei Mondialul din tribune sau de la televizor.

Nici în linia de mijloc nu lipsesc surprizele, pe lângă absențele lui Kaka și Ronaldinho, notabile sunt și cele ale lui Lucas Moura de la PSG și a lui Coutinho și Lucas Leiva, de la Liverpool.

Din atac, cea mai notabilă absență este cea a lui Robinho.

Iată cum arată lotul de 23 pe care contează Scolari:

Portari: Jefferson (Botafogo), Julio Cesar (Toronto FC), Victor (Atletico MG).

Fundași: Dante (Bayern Munich) David Luiz (Chelsea), Henrique (Napoli), Thiago Silva (PSG) Dani Alves (Barcelona), Maicon (Roma) Marcelo (Real Madrid), Maxwell (PSG).

Mijlocași: Fernandinho (Manchester City) Hernanes (Inter) Luiz Gustavo (Wolfsburg) Oscar (Chelsea) Paulinho (Tottenham Hotspur), Ramires (Chelsea), Willian (Chelsea).

Atacanți: Bernard (Shakhtar Donetsk), Fred (Fluminense) Hulk (Zenit) Jo (Atletico MG), Neymar (Barcelona).

Brazilia va disputa primul meci din cadrul Campionatului Mondial la 12 iunie, în partida de debut a turneului final, împotriva Croației.

CITIȚI ȘI...