CM 2014: O națională refuză să facă deplasarea în Brazilia

by Genko Genko

UPDATE 21:30 – Jucătorii naţionalei Camerunului, care au refuzat să părăsească capitala Yaounde din cauza unor probleme financiare, au decis să zboare în această noapte spre America de Sud pentru participarea la Cupa Mondială, conform Mediafax.

„Jucătorii trebuiau să plece în această dimineaţă, dar ei au refuzat deoarece nu şi-au primit o primă promisă. Guvernul le oferise o primă de aproximativ 76.000 de euro pentru calificarea la Cupa Mondială, dar ei au vrut mai mult. În cele din urmă problema a fost rezolvată şi delegaţia va pleca în această seară”, a declarat pentru AFP, sub anonimat, un responsabil din cadrul Federaţiei Cameruneze de Fotbal.

Conform postului naţional de televiziune, delegaţia Camerunului va pleca de la Yaounde şi va ajunge luni dimineaţă la Rio de Janeiro.

Deși orice națională și-ar dori să participe la Turneul Final al Campionatului Mondial de fotbal, sunt și echipe care chiar dacă s-au calificat, refuză să facă deplasarea în Brazilia.

Este cazul naționalei Camerunului, împotriva căreia chiar Moldova a jucăt un meci amical sâmbătă, în capitala statului, la Yaounde. ”Leii Neîmblânziți” sunt nemulțumiți de bonusurile pe care guvernul acestei țări le oferă echipei pentru participarea în Brazilia.

Conform Eurosport, ultima ofertă pentru jucători a fost 6% din bonusul FIFA, acordat echipelor calificate, pentru grupe. Primele jucătorilor ar fi crescut la 20% pentru optimi, 30% pentru sferturi, 40% pentru semifinale şi 50% pentru finală sau finala mică.

Elevii lui Volker Finke au refuzat însă oferta, ei rămânând în hotelul din Yaounde, după ce nu au dorit să urce în avionul cu care urmau să facă deplasarea în Brazilia.

Aproximativ 13 milioane de dolari primește fiecare echipă calificată la Mondial. Bonusurile cresc odată cu avasarea în competiție, până la 35 de milioane, cât va primi câștigătoarea.

Doar 6 zile au mai rămas până la primul meci al Camerunului, care se va juca vineri, 13 iunie, împotriva Mexicului, în Grupa A, din care mai fac parte Brazilia și Croația.

Vă reamintim că accesând tagul CM 2014 veți fi la curent cu cele mai bune și actuale materiale din țară despre Campionatul Mondial. Iar pe durata Turneului Final pregătim pentru toți microbiștii un concurs dotat cu premii care vor da și mai multă savoare competiției. Fiți aproape!

CITIȚI ȘI...