Cincizeci de turişti, rămaşi blocaţi în Masivul Parâng unde, acum o săptămână, făcea drumeţie preşedintele român Klaus Iohannis

by Genko Genko

Cincizeci de turişti au rămas blocaţi, luni, în Masivul Parâng, în zona Văii Olteţului, după ce viiturile au distrus un drum montan. Salvamontiştii gorjeni ajută persoanele blocate să treacă peste torentele de apă cu ajutorul tirolienelor, notează News.ro.

Conform reprezentanţilor Salvamont Gorj, un apel la 112 a alertat autorităţile care au primit informaţii că o persoană este blocată în Masivul Parâng, în zona Văii Olteţului. Ajunşi la faţa locului, cei şase salvamontişti au descoperit că, de fapt, pe munte sunt blocate 50 de persoane şi 20 de autoturisme care nu au mai reuşit să îşi continue drumul în siguranţă din cauza unor viituri care au distrus calea de acces.

„Persoanele nu au probleme medicale grave, dar unele au hainele ude şi pot fi afectate şi de scăderea de temperatură şi de vântul care bate puternic în zonă. Persoanele sunt ajutate de către salvamontişti să treacă peste torentele de apă, aceştia realizând punţi de buşteni şi tiroliene peste torentele de apă”, a declarat Sabin Cornoiu, reprezentant al Salvamont Gorj.

Amintim că acum o săptămână, preşedintele român Klaus Iohannis a făcut drumeţie în acelaşi masiv montan, doar că într-un alt judeţ, în Hunedoara (partea de vest). Deşi au vrut să o facă în „secret”, fiind însoţiţi de doar câţiva apropiaţi, cuplul prezidenţial a fost dat de gol de un cioban întâlnit pe traseu care după ce a pozat alături de şeful statului a postat poza pe Facebook. La scurt timp, poza cu preşedintele a devenit virală.

CITIȚI ȘI...