Cinci idei de afaceri pe care le poți începe cu bani puțini

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Te-ai săturat să ai un șef și vrei să fii tu cel care are propriii lui angajați? Atunci e timpul să te gândești mai mult cum ai putea intra în lumea antreprenoriatului și cum ai putea începe o afacere profitabilă. Vezi în continuare câteva idei de afaceri pe care le poți începe cu bani puțini și care te-ar putea încuraja să găsești alte idei de afaceri care nu necesită neapărat investiții inițiale mari.

1. Curierat pe bicicletă

Curieratul pe bicicletă este o afacere profitabilă, care necesită o investiție mică de bani, dar și de timp. Majoritatea curierilor vin cu propria bicicletă și au deja un telefon mobil de tip smartphone. Cel mai greu lucru de făcut în acest business este încheierea primelor contracte pentru livrarea coletelor.

Totodată, pentru un curier care pedalează 8 ore prin oraș este foarte importantă bicicleta. Prețurile unei biciclete încep de la 200 de euro, dar una care ar putea rezista în traficul din marile orașe costă minim 500 euro.

2. Ghid turistic pentru străini

O afacere care poate fi înființată cu 600 de euro, bani pe care îi poți recupera în 3 luni. O tânără de 25 de ani a renunțat la job și a lansat business-ul Trip to Romania în 2013. Raluca Mureșan a demonstrat că poți face bani și din vacanțele străinilor care vin să viziteze România.

Pentru a deschide o astfel de afacere trebuie să știi cât mai multe lucruri despre atracțiile turistice din țară, poveștile și locurile frumoase din România, dar și istoria locurilor pe care le vei prezenta.

Vei avea nevoie de acte pentru înființarea firmei și de un site sau un domeniu pentru site, care costă în jur de 50 de dolari + TVA. În schimb, crearea unui site poate costa mai mult, poate ajunge la câteva mii de euro, dar pentru început poți folosi un blog.

3. Cabina foto portabilă

Indiferent că ești pasionat sau nu de fotografie, îți poți deschide propria afacere cu cabina foto portabilă. Cu o investiție de 5.000 euro, pe care o recuperezi în 12 luni, poți începe afacerea în aproape 3 luni.

Cabinele foto sunt din ce în ce mai căutate la tot felul de evenimente, petreceri sau aniversări. Important este să știi să îți promovezi serviciul în social media, pentru că de acolo de cele mai multe ori vin comenzile oamenilor care vor să lase amintiri în urma unui eveniment.

4. Afacere cu lavanda pe un hectar

Antreprenorii pasionați de agricultură pot alege o afacere cu lavanda. Aceasta este mai mult o afacere de nișă și, în mare parte, nu există fermieri mari pe piață cu care să concurezi, ceea ce poate însemna un avantaj pentru cei aflați la început de drum.

Pentru început ai avea nevoie de o investiție de 7.000 euro, dar mulți agricultori susțin că au profituri de până la 8.000 euro la hectar.

Butașii de lavandă pentru un hectar costă minim 700 – 1.000 de euro, în funcție de soiul ales, iar prețul terenului pentru cultură este variabil, în funcție de zonă. Ideal ar fi să instalați și un sistem de irigații prin picurător, care va crește semnificativ costul investiției (1.500 euro), dar și randamentul culturii.

5. O microfermă de prepelițe

În comuna Nana din județul Călărași (România), situată la 45 de km de București, Andrei Ciota (28 de ani) a investit într-o microfermă de prepelițe. Pentru început a investit o sumă de 950 lei (circa 205 euro), bani cu care a cumpărat un incubator de tip gospodăresc (150 lei), 200 de ouă pentru incubat din rasa de ouătoare japoneze (în jur de 100 lei) și un rastel de 5 cuști profesionale (aproximativ 600 lei).

„Poate fi o afacere foarte profitabilă sau poate fi un eșec din start. Totul depinde de tine de cât timp, muncă și bani ești dispus să investești în acest bussines, de cât de repede și corect aduni cunoștințe în domeniu, de seriozitatea și imaginea pe care o afișezi și o promovezi și mai ales de calitatea produselor comercializate”, a povestit Andrei Ciota, proprietarul Prepelite NanaFarm, pentru wall-street.ro.

În următorii ani proprietarul Prepelițe NanaFarm își propune să investească într-o noua hală de creștere, cu o dimensiune mai mare, iar planul pe cinci ani vizează o fermă de găini în sistem free range (crescute în mediu natural) și o fermă de curcani de carne tot în sistem free range, dar de dimensiuni mai mici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...