Cinci beneficii ale ciocolatei; Vezi care sunt acestea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bogată în lipide și glucide, ciocolata conține în medie 500 kcal/100 g şi nu ar trebui interzisă din alimentație, iar asta pentru că aduce numeroase vitamine, stimulează sistemul nervos și moralul, spre deosebire de alte alimente sărace în nutriție, dar bogate în calorii. Pentru a profita de beneficiile sale, fără a ne îngrășa, este recomandat consumul unui baton aproape cu 30 grame de ciocolată neagră cu minim 70% cacao pe zi.

Cea mai bună ciocolată pentru sănătate este cea care conține o cantitate cât mai mică de materii grase și zaharuri, adică ciocolata neagră. Ciocolata care conține ulei de palmier ar trebui evitată. Ciocolata cu lapte conține o cantitate mare de lapte și zahăr. Ciocolata albă are o consistentă scăzută, datorită lipsei totale de cacao. Dr. George Sireţeanu, specialist în chirurgia generală și chirurgia obezității, explică pentru Gândul ce alte beneficii poate avea

1. Ciocolata este bogată în minerale. Consumul unui pătrățel de ciocolată ne permite să ne „facem plinul” cu minerale precum magneziu și fosfor, dar și cu potasiu, fier sau vitamine, mai ales cele din grupul B. Asociată cu o alimentaţie variată, ciocolata favorizează, de asemenea, menținerea echilibrului alimentar. Atenție totuși la ce alegeți: optați pentru ciocolată neagră de calitate și evitați biscuiții cu cremă sau alte deșerturi bogate în zahăr, care nu aduc un aport alimentar important.

2. Poate fi un antidepresiv natural. Ciocolata este excelentă pentru moral, datorită conţinutului crescut în magneziu, un oligoelement cunoscut pentru efectele sale relaxante şi importanţa lui în transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul creierului. De asemenea, prin conţinutul crescut în teobromină şi feniletilamină, două substanţe cu structură asemnănătoare amfetaminelor, ce acţionează la nivel cerebral, creşte activitatea neurotransmiţătorilor.

3. Combate ridurile. Ciocolata face parte din „top 10” al alimentelor tinereţei. Cacaoa este, într-adevăr, unul dintre alimentele cele mai bogate în flavonoide, şi în mod special în catechine, cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante. Pentru a profita de numeroasele sale beneficii, consumaţi ciocolată neagră. Aceasta ajută la menţinerea unui corp tânăr şi dinamic. Atenţie la ciocolata cu lapte şi cea albă, care, datorită conţinutului scăzut în cacao, sunt sărace în flavonoide.

4. Previne apariţia bolilor cardio-vasculare. Flavonoidele, conţinute de cacao şi de ciocolata neagră, au un rol protector împotriva bolilor cardio-vasculare. Ele favorizează scăderea LDL-colesterolului sangvin „colesterolul rău” şi protejează elasticitatea pereţilor vasculari.

5. Ciocolata previne apariția hipertensiunii. Graţie conținutului crescut în flavonoide, ciocolata neagră scade semnificativ tensiunea arterială şi ajută la stabilizarea acesteia în timp. De asemenea, împiedică apariția diabetului zaharat de tip II.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...