Cinci ani de închisoare pentru polițistul din Orhei care, împreună cu doi consăteni, a violat o minoră

Cinci ani de închisoare pentru polițistul din Orhei care, împreună cu doi consăteni, a violat o minoră

Polițistul, care acum un an, împreună cu doi consăteni, au abuzat sexual o minoră la Orhei, și-a aflat sentința. Procuratura raionului Orhei i-a demonstrat vinovăția, acesta fiind condamnat la 5 ani închisoare, cu executare, pentru viol.

Pe un alt capăt de acuzare, înaintat de procurori – complicitate la comiterea violului, magistrații l-au achitat. Procurorii anunță însă că vor contesta sentința magistraților, insistând pe condamnarea inculpatului, inclusiv pentru al doilea capăt de acuzare.

Crima a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie 2017, la discoteca din satul Pelivan, când învinuiții, care se cunoșteau cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceștia sub pretextul de a merge acasă. Prin constrângere psihică și fizică, aceștia au abuzat sexual minora, în vârstă de 16 ani. Totul s-a întâmplat în prezența celui de-al treilea complice, care se afla la volan și care s-a dovedit a fi polițist în cadrul Inspectoratului de poliție Orhei.

Totuși, în cadrul anchetei procurorii au stabilit că, patru zile mai devreme, victima ar fi fost abuzată sexual și de către acel polițist, care a invitat minora la întâlnire. Sub pretextul că ar avea de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de poliție din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu.

Declarațiile minorei s-au confirmat, astfel, la o săptămână de la arestarea celor doi locuitori ai satului Vatici, acuzați de viol, procurorii au reținut și polițistul, fiindu-i incriminate două capete de acuzare: viol și complicitate la comiterea violului.

De notat că, ceilalți doi agresori au fost condamnați, în toamna anului trecut, la 4 ani închisoare, cu suspendare, după ce și-au recunoscut integral vina și au solicitat judecarea cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Polițistul a fost eliberat din funcție imediat după reținere, iar până la pronunțarea sentinței s-a aflat în arest.

0