Chișinăuian căutat de poliție, reținut în nordul țării, la doar 50 de metri de frontieră

Chișinăuian căutat de poliție, reținut în nordul țării, la doar 50 de metri de frontieră

Un chișinăuian de 47 de ani, aflat de patru ani în căutare, a fost reținut la frontiera moldo-ucraineană în timp ce intenționa să părăsească ilegal țara. Asta a fost observat în seara zilei de ieri, iar după ce i-au urmărit un timp acțiunile, grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni a recurs la reținerea persoanei aflate la doar 50 de metri de linia de frontieră.

Patrula comună, formată din polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, a observat pe direcția Grimăncăuți – Grubnoe o persoană cum înainta spre frontieră, din Republica Moldova în Ucraina. O perioadă de timp acțiunile acesteia au fost monitorizate, iar în momentul constatării intențiilor persoanei de a trece ilegal hotarul, a fost anunțată grupa operativă.

Bărbatul de 47 de ani s-a legitimat ca cetățean al R. Moldova, locuitor al municipiului Chișinău. Urmare a documentării incidentului s-a aflat că din anul 2014 persoana era căutată de Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru o acțiune civilă.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pe faptul comiterii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Tot ieri, 9 iulie, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Săiți au fost alertați de populația locală despre prezența în regiune a unui bărbat care avea un comportament ciudat. Operativ către locul faptei s-a deplasat o patrulă, unde au depistat bărbatul în cauză. Acesta hoinărea de-a lungul liniei de frontieră, confuz și abătut.

Din spusele persoanei ar fi cetățean al Ucrainei, fapt confirmat ulterior de către grănicerii ucraineni. Din informațiile primite s-a aflat că bărbatul de 53 de ani era la evidența psihiatrului. Conform procedurilor legislative stabilite între cele două state, cetățeanul ucrainean a fost preluat de colegii din Ucraina.

0