Chirtoacă, acuzat că influențează martorii în dosarul său

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul suspendat al Chișinăului, aflat în arest la domiciliu în dosarul parcărilor cu plată, influențează martorii în dosarul său. Acuzațiile vin din partea procurorilor, în temeiul cărora a fost prelungit mandatul de arest la domiciliu al acestuia.

Potrivit procurorului Dumitru Robu, Chirtoacă ar fi influențat martorii în dosarul său, temei în baza căruia a fost prelungit mandatul de arest la domiciliu al acestuia. Mai exact, acesta ar fi încercat să-l influențeze pe şeful Direcției Transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei Chișinău, Igor Gamreţchi, care a fost condamnat, recent, la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul parcărilor cu plată, în care figurează și Chirtoacă.

„În instanţă au fost prezentate probe, care confirmă că acesta a încercat să influenţeze martorii în dosar, iar prin aceste presiuni ei să-şi schimbă declarațiile. În cadrul urmăririi penale au fost depistate astfel de acțiuni din partea inculpatului Chirtoacă. El a emis o decizie de suspendare a complicelui său Gamreţchi, fără ca instanta să solicită acest fapt. Prin acțiunile date, acesta a întreprins influință asupra martorilor, pentru a-şi schimba declarațiile”, a declarat procurorul.

Întrebat dacă este temei ca acesta să fie plasat din arest la domiciliul în arest în penitenciar, întrucât se plimbă nestingherit prin oraş, procurorul a declarat că nu deţine probe în acest sens, chiar dacă Chirtoacă a fost văzut şi astăzi în centrul Chişinăului, cumpărând flori.

Citeşte şi: (FOTO) Chirtoacă se plimbă nestingherit prin centrul Chișinăului, după flori

„Asta se va întâmpla doar în caz în care măsura este încălcată. La moment, acuzarea nu dispune de probe care atestă că sunt încălcări a măsurii”, a adăugat Dumitru Robu.

Mandatul de arest la domiciliu eliberat pe numele primarului general suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost prelungit cu 30 de zile. Decizia a fost luată acum câteva minute de magistraţii Judecătoriei Buiucani. Edilul capitalei se arată nemulţumit de prelungirea mandatului, menţionând că îl va contesta la Curtea de Apel.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...