Chiril Gaburici, discurs emotiv în Parlament, pe marginea diplomei de BAC: Nimeni în lumea asta n-o să-mi poată lua cunoștințele. Bani, poziții, scaune, puteți să-mi luați

Chiril Gaburici, discurs emotiv în Parlament, pe marginea diplomei de BAC: Nimeni în lumea asta n-o să-mi poată lua cunoștințele. Bani, poziții, scaune, puteți să-mi luați

Cunoștințele mele îmi permit să pot să gestionez, să fiu un manager la Ministerul Economiei. Mai mult decât atât, am o echipă foarte bine pregătită, și eu sunt sigur că ei vor face față mai departe acestor provocări care le avem pe domeniul Ministerului. Acesta a fost o parte din răspunsul ministrului Chiril Gaburici la întrebarea privind diploma de Bacalaureat falsă. Gaburici a precizat că atunci când și-a dat acordul să revină „în politică” era conștient de faptul că această temă va reveni în opinia publică, iar „toată mizeria asta, care e creată artificial”, nu-l va deranja în activitatea sa de toate zilele.

„Eram sigur că o să apară o așa întrebare și vreau să vă răspund la această întrebare. Eu am răspuns de nenumărate ori la întrebarea cu diploma. Mai mult decât atât, nu doar eu am răspuns, dar și organele care aveau de răspuns. Înțeleg care este motivul anumitor personaje de a ține în viață această temă și înțeleg de ce acest subiect trebuie să fie viu, dar eu nu vreau să fiu cel care să îl alimentez. Fiecare dintre noi decide ce subiect îl interesează mai mult. Pe mine, de exemplu, și părerea mea este că pe voi aici, în relația dintre noi deputați și Ministerul Economiei, trebuie să vă intereseze, în primul rând, situația în Ministerul Economiei. Până la urmă fiecare face ceea ce el consideră important”, a răspuns ministrul Chiril Gaburici la întrebarea deputatei liberale Alina Zotea.

Acesta a menționat că atunci când a acceptat propunerea de a reveni „în politică”, și-a dat seama că „o să existe mizerii de felul ăsta care o să fie turnată asupra mea”. „Am acceptat și am zis, ok, atât timp cât eu pot să-mi folosesc experiența mea, am lucrat în companii mega-mari, am creat și am activat în companii mici, am creat locuri de muncă, am creat proiecte noi, am venit cu inovații, am făcut și activități extra. Toate lucrurile astea vorbesc despre faptul cine sunt eu, ce știu și ce fac eu. Și nimeni în lumea asta n-o să-mi poată lua cunoștințele, ceea ce am eu aici (arată la cap) și ceea ce am eu aici (arată la piept). Bani, poziții, scaune, puteți să-mi luați. Nu mă țin de ele, pentru că bagajul meu și experiența mea îmi permite să construiesc toate lucrurile astea de la zero, fără nicio problemă”, a conchis ministrul Economiei.

Amintim că ministrul Chiril Gaburici a fost prezent astăzi în Parlament unde a răspuns la întrebările acordate de deputați pe marginea moțiunii simple înaintate săptămâna trecută de către deputații socialiști.

0