Chef printre morminte. Romii de la Ploiești au încins grătarele și au întins mese copioase în cimitire

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

S-a dat chef mare astăzi la Ploiești, România. Grătarele au sfârăit mai ceva ca de 1 mai, iar mesele au fost întinse printre morminte! Este obiceiul rromilor de a sărbători Paştele Blajinilor, pentru a-i pomeni cum se cuvine pe cei morţi.

Paştele Blajinilor sau Paştele Morţilor nu apare în orânduiala Bisericii Ortodoxe, aceasta fiind tolerată de preoți atâta timp cât praznicele nu au loc în prima săptămână de după Paște, când primează bucuria învierii, scrie republikanews.ro.

Aşa că astăzi rromii i-au pomenit cum au ştiut ei mai bine pe cei plecaţi pe lumea cealaltă.

Îmbrăcați cu hainele bune, unele mai colorate decât altele, romii și-au luat de acasă mese, scaune, grătare, multe sticle de băutură și pungi pline cu mâncare, pregătiți să petreacă printre morminte. De pe mesele întinse pe aleile cimitirului nu a lipsit mai nimic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...