Cetățenii români vor putea călători fără vize în Emiratele Arabe Unite

by Genko Genko

Cetățenii români vor putea călători, începând de astăzi, fără a avea nevoie de vize, în emiratele Arabe Unite, una dintre cele mai bogate țări din lume.

Uniunea Europeană şi Emiratele Arabe Unite au semnat, astăzi, la Bruxelles un acord privind liberalizarea unui regim de vize pentru o perioada de 90 de zile. El se aplică provizoriu începând de astăzi şi a fost trimis deja Parlamentului European spre aprobare.

Singurele ţări membre care nu vor aplica acest regim de vize sunt Irlanda si Marea Britanie, conform tratatelor pe care ele le-au semnat cu Uniunea Europeană. Cele două state vor aplica legislaţia naţională.

Emiratele Arabe Unite este o federație a celor șapte emirate (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah și Fujairah), cu un sistem juridic bazat pe Constituția din 1971, fără alegeri și partide politice. Fiecare emirat are o considerabilă autonomie politică, juridică și economică.

Petrolul este principala sursă de venit și componenta esențială pentru PIB-ul național. Dependența petrolieră a economiei îngrijorează guvernul, pentru că economia se bazează numai pe diferitele derivate ale petrolului.

CITIȚI ȘI...