Cetățenii pot adresa petiții on-line Parlamentului

by Genko Genko

A fost lansat Sistemul Informațional de gestiune electronică a petiţiilor în Parlament. Astfel, cetățenii pot adresa on-line petiții Parlamentului Republicii Moldova.

Sistemul e-Petiții va asigura transparență în gestiunea informației, va eficientiza munca funcționarilor din Parlament, va reduce birocraţia, timpul şi costul aferent procesului de înregistrare şi gestiune a petițiilor, precum și de regăsire a informaţiei aferente petiţiilor expediate în adresa Parlamentului, anunță direcția comunicare a Legislativului.

Persoanele fizice sau juridice pot expedia petiții on-line, iar, ulterior, verifica circulația informației. Cetățenii urmează să completeze on-line un formular, iar textul petiției nu trebuie să depășească 2 000 de caractere. În funcție de specificul problemei abordate, la examinarea petiției vor fi implicate și autoritățile administrației publice centrale și locale.

Sistemul Informațional de gestiune electronică a petiţiilor în Parlament https://e-petitii.parlament.md/ a fost elaborat cu suportul Programului pentru Democrație din Republica Moldova, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, cu suportul financiar ar Guvernului Suediei.

CITIȚI ȘI...