Cetăţean al Ucrainei, condamnat în Moldova pentru comiterea unui accident soldat cu trei morţi

Cetăţean al Ucrainei, condamnat în Moldova pentru comiterea unui accident soldat cu trei morţi

Un cetăţean al Ucrainei a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a trei persoane. De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijlocul de transport timp de 4 ani.

Despre aceasta anunţă Procuratura raionului Criuleni, potrivit căreia tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de 2 iulie a acestui an, pe traseul M-14, în apropiere de satul Măgdăceşti. Inculpatul, care împreună cu concubina sa se întorceau din Ucraina la volanul unui „Renault”, nu a manifestat prudenţă la trafic, a ieşit pe contrasens tamponând frontal un „Mercedes” care se deplasa regulamentar din sens opus.

Impactul a fost atât de puternic, încât şoferul şi pasagerul „Mercedes”-ului, care erau angajaţi ai Serviciului Situaţiilor Excepţionale Buiucani au murit pe loc, iar mai târziu, din cauza traumatismelor incompatibile cu viaţa, la spital s-a stins şi concubina inculpatului.

Totuşi, procurorii, care au solicitat condamnarea bărbatului la 6 ani şi 8 luni închisoare, consideră sentinţa aplicată de magistraţi ca fiind prea blândă şi anunţă că o vor contesta, inclusiv, insistând pe recuperarea de către acesta şi a cheltuielilor judiciare în sumă de 8.534 lei.

0