Celula de criză pentru lichidarea consecințelor intemperiei și-a încheiat activitatea

by Genko Genko

Celula de criză deschisă ca urmare a intemperiei din 20-21 aprilie pentru lichidarea consecințelor și-a încheiat activitatea la amiaza zilei de astăzi. Astfel, în cadrul unei ședințe organizate la Guvern în seara zilei, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihail Harabagiu a făcut totalurile lucrului întreprins.

Conform datelor operative, la efectuarea lucrărilor de salubrizare a capitalei au participat peste 23 mii de persoane cu 3.600 unități de tehnică. Din oraș au fost scoase 5.000 de camioane cu crengi și arbori care au fost depozitate în locuri special amenajate.

Mai mult, salvatorii au intervenit și la poamparea apei din 98 de subsoluri și gospodării, iar responsabilii au inspectat mai multe baraje acvatice.

Celula de criză și-a încheiat activitatea astăzi la 13:00, după ce lucrările structurilor implicate au fost finalizate.

Premierul Pavel Filip a mulțumit astăzi tuturor persoanelor implicate în procesul de înlăturare a consecințelor și solicitat autorităților să examineze modalitatea de stimulare a tuturor celor care au participat activ la înlăturarea consecințelor ninsorilor abundente, fie prin acordarea de premii bănești sau a zilelor libere.

„Vreau să mulțumesc celor care nemijlocit au muncit, fie că vorbim de deblocarea drumurilor, de eliminarea crengilor și arborilor care au căzut, fie că vorbim de cei care s-au implicat pentru a acorda asistență medicală urgentă sau au muncit în continuu pentru a reconecta localitățile la energie electrică. Mulțumesc pentru implicare, știu că s-a muncit mult”, a menționat Filip.

Amintim că la înlăturarea crengilor și arborilor căzuți au lucrat pompieri, salvatori, polițiști, carabinieri, ostași, reprezentanți ai municipalității și voluntari. Desfășurarea lucrărilor în curțile blocurilor de locuit și în parcuri urmează să fie continuată de serviciile municipale.

CITIȚI ȘI...