Celebrul actor Salman Khan, condamnat la 5 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Actorul indian Salman Khan, unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood, acuzat de ucidere din culpă după ce, în urmă cu 13 ani, a lovit mortal cu maşina un bărbat şi a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat miercuri la cinci ani de închisoare.

Pe 28 septembrie 2002, Salman Khan a lovit cu maşina cinci persoane fără adăpost, care dormeau pe un trotuar din suburbia Bandra (Mumbai), accident soldat cu moartea unui bărbat şi cu rănirea celorlalte patru persoane, informează BBC.

După ce procesul a trenat mai mulţi ani, în iulie 2013, un judecător a schimbat încadrarea de omor prin imprudenţă în aceea de omor din culpă.

Actorul indian a declarat în timpul procesului că şoferul lui se afla la volan în momentul producerii accidentului. Judecătorul a considerat însă că actorul era persoana care a condus automobilul şi, de asemenea, că starul bollywoodian se afla sub influenţa alcoolului.

Potrivit BBC.com, avocaţii lui Salman Khan vor face recurs la verdictul pronunţat miercuri.

Starul indian risca în acest proces o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Salman Khan este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood şi a jucat în peste 80 de filme cu mare succes la public. El este însă şi o vedetă controversată, fiind adesea descris ca „băiatul rău” al Bollywood-ului. Este de aşteptat ca acest proces să îi afecteze cariera, care a urmat o traiectorie ascendentă în ultimii ani.

În 2006, Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a vânat o căprioară dintr-o specie protejată, dar a fost eliberat pe cauţiune, după ce a petrecut mai puţin de o săptămână după gratii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...