Cele mai bune cărți pe care le-a citit Bill Gates în 2017; Ce recomandări face fondatorul Microsoft

Cele mai bune cărți pe care le-a citit Bill Gates în 2017; Ce recomandări face fondatorul Microsoft

Pentru al cincilea an consecutiv, Bill Gates isi dezvăluie primele cinci alegeri în materie de literatură. Acest moment este așteptat cu sufletul la gură de mulți oameni, demonstrându-se de-a lungul anilor că părerea lui Gates contează, astfel că vânzările cărților recomandate de el cresc simtitor.

„Cititul este modalitatea mea preferată de a-mi satisface curiozitatea”, scrie Gates pe blogul pe care îl detine, Gates Notes, potrivit The Independent.

„Deși sunt norocos că am ocazia să mă întâlnesc cu multe persoane interesante și să vizitez locuri fascinante prin intermediul muncii mele, tot cărțile rămân cea mai bună metodă de a explora subiecte noi care te interesează”, spune fondatorul Microsoft.

Prima carte pe lista întocmită de Bill Gates anul acesta este autobiografia „The Best We Could Do”, semnată de Thi Bui.

Cartea tratează relația complicată dintre părinți si copii, în același timp în care Bui învață din proprie experiență ce provocare este creșterea unui copil.

Locul doi este ocupat de “Evicted: Poverty and Profit în the American City”, scrisă de Matthew Desmond.

 Aceasta carte dezvăluie o parte a Americii care nu este des văzută de cei interesați: faptul că, anual, mii de americani sunt dați afară din propriile case și siliți să trăiască în saracie.

Autobiografia “Believe Me: A Memoir of Love, Death, and Jazz Chickens”, semnată de Eddie Izzard ocupă locul trei în topul lui Bill Gates.

Comediantul reușește să ilustreze în carte faptul că e în regulă să fii diferit și să ieși din tipare.

Locul 4 în lista întocmită de fondatorul Microsoft îl ocupă “The Sympathizer” scrisa de Viet Thanh Nguyen.

Povestea descrie Războiul din Vietnam dintr-un perspectiva vietnameză, cu scopul de a schimba percepțiile cititorului.

Ultima carte ce se încadrează pe lista lui Gates este “Energy and Civilization: A History”, semnată de Vaclav Smil.

Aceasta literatură tratează atât trecutul, cât și viitorul în ceea ce privește căutarea universală a energiei regenerabile.

Potrivit lui Gates, fiecare dintre aceste cărți oferă oportunitatea de a învață lucruri noi și de a obține o mai bună înțelegere a lumii în care trăim.

0