Cei șapte angajați ai liceului „Orizont” sunt doar vârful. Câți turci au fost declarați indezirabili în ultimele două săptămâni

Cei șapte angajați ai liceului „Orizont” sunt doar vârful. Câți turci au fost declarați indezirabili în ultimele două săptămâni

Cei șapte angajați ai Liceului „Orizont”, declarați indezirabili și expulzați de pe teritoriul țării sunt doar „vârful unui iceberg”. Asta pentru că, deși Serviciul de Informații și Securitate au anunțat la data de 6 septembrie despre șapte cetățeni străini de origine turcă expulzați, iar astăzi despre încă unul, în total există 18 cetățeni turci declarați în ultimele săptămâni ca persoane indezirabile.

Potrivit Ziarului de Gardă, există o listă din 18 persoane, toți cetățeni turci care, în ultimele două săptămâni, au fost anunțate că, în privința lor, există decizii prin care au fost declarate persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova. Pe lângă fostul director al rețelei „Orizont”, Turgay Șen, care însă a părăsit deja teritoriul Republicii Moldova, în listă se regăsesc și oameni de afaceri.

Vedeți și: Șapte cetățeni turci din cadrul liceului „Orizont”, ridicați de SIS și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova

Unii dintre ei sunt stabiliți de mai mulți ani în Moldova, în timp ce alții fac naveta între cele două țări. Toți cei 18 au însă un reper comun: ar fi simpatizanți ai clericului turc Fethullah Gülen.

Informația despre lista cu cei 18 indezirabili a fost enunțată pentru prima dată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă, organizat sâmbătă, 8 septembrie, după audierile parlamentare care au avut loc la acest subiect. Șeful Legislativului nu a oferit detalii despre cele 18 persoane.

Citiți și: Încă un cetățean turc „cu viziuni radicale”, reținut de SIS, declarat indezirabil și expulzat din Moldova

Alina Zbancă, consiliera ministrului de Interne, a precizat pentru ZdG că toate cele 18 persoane la care a făcut referire Andrian Candu au fost deja anunțate despre faptul că nu mai pot rămâne pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu a confirmat, însă, faptul că toți cei 18 „indezirabili” sunt cetățeni ai Turciei.

0