CEC pune la dispoziție o linie de informare la care alegătorii pot afla informații privind alegerile locale noi din 20 mai

CEC pune la dispoziție o linie de informare la care alegătorii pot afla informații privind alegerile locale noi din 20 mai

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a lansat o linie de informare pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018, la care alegătorii pot afla răspunsuri la întrebările legate de procedurile de votare în cadrul alegerilor din această duminică. Astfel, cu un apel gratuit la numărul de telefon (022) 88 01 01 alegătorii pot afla despre secția la care votează și procedura de vot, soluționarea diferitor situații legate de procedurile electorale, depunerea contestațiilor și verificarea în listele electorale.

De asemenea, linia de informare vine și în sprijinul funcționarilor electorali, reprezentanților concurenților electorali și observatorilor.

Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00; sâmbătă 19 mai: 08.00 – 18.00, iar în ziua alegerilor, duminică 20 mai: 05.00 – 24.00.

Serviciul similar a fost organizat și în cadrul ultimelor trei scrutine naționale, iar numărul cetățenilor care utilizează serviciile Liniei de Informare este în continuă creștere.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală este o instituție publică, care pregătește funcționari electorali capabili să organizeze alegeri libere și corecte, conform normelor internaționale, precum și alți actori interesați în procesul electoral.

0