(FOTO şi VIDEO) Cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume, construită în India

by Genko Genko

Creatorul Giorgio Armani se va ocupa de designul interior şi decorarea apartamentelor de lux dintr-o viitoare clădire rezidenţială care se construieşte în Mumbai, India, şi care, în momentul în care va fi terminată, va fi cea mai înaltă de acest fel din lume.

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) O nouă minune arhitecturală la Dubai: Cum arată Orașului lui Aladdin

World One Tower va avea 117 etaje, va fi dată în folosinţă în 2016 şi va avea o înălţime de 442 de metri, devenind astfel cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume, titlu deţinut în prezent de clădirea aflată la numărul 432 pe Park Avenue, în New York, care măsoară 426 de metri înălţime, potrivit dailymail.co.uk.
World One Tower
Designul interior al apartamentelor de lux, care vor avea vedere spre Marea Arabiei şi o panoramă asupra oraşului Mumbai, va fi realizat de The Armani/Casa Interior Design Studio, care va crea spaţii inspirate din filosofia Armani, dar păstrând „culoarea, energia şi ţesăturile magnifice ale Indiei”.
World One Tower (2)

Citeşte şi: (FOTO și VIDEO) Cum arată o parcare inteligentă pentru biciclete

„Lucrând sub supravegherea personală a lui Giorgio Armani, echipa Armani/Casa Interior Design Studio va transpune viziunea lui în etosul şi cultura specifică Indiei”, potrivit site-ului proiectului imobiliar care se adresează indienilor bogaţi ce trăiesc la Londra şi care doresc să aibă o locuinţă de lux şi în Mumbai.
World One Tower (4)
Locuinţele semnate de Armani vor fi „armonioase”, iar fiecare apartament va „emana simplitatea perfectă, sensibilitatea, sofisticarea şi flerul care sunt chintesenţa spiritului Armani”, mai precizează site-ul ansamblului rezidenţial.
World One Tower (5)
Citeşte şi: (VIDEO și FOTO) Cel mai mare secret al președintelui SUA; Ce conține servieta nelipsită de lângă el

Turnul World One a fost creat de arhitecţii companiei Pei Cobb Freed & Partners şi se află în cartierul Worli din sudul oraşului Mumbai, cu vedere la Marea Arabiei. Cartierul în care se construieşte turnul este dominat de spaţii verzi, iar în perioada în care India era colonie a Marii Britanii adăpostea locuinţele şi vilele de lux ale administratorilor britanici.
World One Tower (3)
Giorgio Armani, născut pe 11 iulie 1934, la Picenza, este unul dintre cei mai renumiţi designeri din lume. Deşi a studiat iniţial medicina, a preferat să se îndrepte spre arta fotografică şi apoi spre modă. A lucrat vreme de şapte ani la departamentul vestimentar al magazinului general Le Rinascente. Din 1961 până în 1970 a lucrat ca designer al casei de modă Nino Cerruti, iar, în 1974, şi-a deschis, împreună cu Sergio Galiotti, propria casă de modă, Armani. Succesul a venit aproape instantaneu, creaţiile sale s-au vândut imediat, iar designerul italian, supranumit „Il Maestro”, a căpătat rapid o faimă greu de egalat. În 2014, averea designerului italian era estimată la circa 8 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Citeşte şi: (FOTO) Cum arată iarna adevărată; Imagini fabuloase din Rusia sub zăpadă

CITIȚI ȘI...