Ce spune Băsescu despre o candidatură în Republica Moldova: Îmi ajung cei 10 ani în România

Ce spune Băsescu despre o candidatură în Republica Moldova: Îmi ajung cei 10 ani în România

Întrebat dacă va candida la președinția Republicii Moldova, Traian Băsescu a spus că-i ajung cei 10 ani ca președinte al României, țară care nu este nici ea ușoară.

„Constituția dă voie la doar două mandate. În Republică Moldova (să candidez-n.r.)? M-ai încurcat. Acum în octombrie, în Republică Moldova. Discutăm altă dată. Îmi ajung și mie zece ani, că nici România nu este o țară ușoară, să știi”, a răspuns președintele PMP, în cadrul unei întâlniri cu peste 150 de tineri basarabeni, veniți la București prin programul „Cunoaște-ți țara”.

El a afirmat că se simte în egală măsură cetățean al Republicii Moldova și cetățean al României.

Președintele PMP a mai spus că România nu face o favoare Republicii Moldova dacă își dorește unirea.

„PMP este singurul partid care are în program ca obiectiv de țară unirea României cu Republica Moldova. Vreau să înțelegeți un lucru: România nu face o favoare Republicii Moldova dacă își dorește unirea. Și România are nevoie de Republica Moldova, la fel cum Republica Moldova are nevoie de România. Este o soluție care rezolvă problemele ambelor țări”, a susținut Traian Băsescu.

„În România orice sondaj se face arată că în proporție de 80% românii vor unirea cu Republica Moldova. Mult mai complicate sunt lucrurile în Republica Moldova unde propaganda Moscovei funcționează foarte puternic și trebuie să recunoaștem că toate eforturile pe care le-am făcut noi de a avea posturi românești în Republica Moldova am rămas totuși cu prea puține, fie că vorbim de Protv, Evenimentul Zilei, Radio România Actualități, TVR. Este prea puțin în raport cu propaganda pe care o susține Moscova cu posturile în limbă rusă”, a mai spus Traian Băsescu.

0