Ce se întâmplă în corpul femeii care de 16 ani bea numai Coca-Cola, fără să se atingă de apă

by Genko Genko

O femeie a fost supusă mai multor investigaţii medicale din cauza numeroaselor pierderi de cunoştinţă și a aritmiei puternice. Acestea sunt doar câteva efecte asupra corpului, survenite în urma abuzului de Coca-Cola din ultimii 16 ani.

Dacă este să o încadrăm în categoria dependenţelor, cu siguranță este una dintre cele mai ciudate și probabil, una a cărei pericol nu este perceput cu adevărat de către oameni. Cazurilor precum cel al mamei a opt copii care a murit de la o supradoză de Coca-Cola sau a adolescentei care a ajuns în agonie, li se adaugă un altul, conform revistei ştiinţifice PopSci, care se ocupă, printre altele şi cu informarea oamenilor asupra consecinţelor şi pericolelor grave pe care le reprezintă dependenţa de renumita băutură americană.

Ultimul caz de dependenţă şi abuz de Coca-Cola este al unei tinere de 31 de ani din Monaco, care a fost spitalizată din cauza bătăilor neregulate ale inimii și a deselor situaţii de leșin. După ce a fost supusă mai multor investigaţii medicale, medicii au reuşit să o convingă să vorbească despre cauzele care au adus la agravarea stării de sănătate a acesteia. Tânăra a recunoscut că de 16 ani a renunţat total la apă, hidratându-se doar cu Coca-Cola.

Testele de sânge au arătat efectul dezastruos al consumului abuziv asupra organismului. Cantitatea de potasiu a fost de numai 36 mg/dl, ceea ce înseamnă aproximativ jumătate din valoarea normală pentru o femeie de 31 de ani, ceea ce a şi adus la numeroasele situaţii de leşin cu care se confrunta tânăra. Intervalul QT (distanța dintre undele Q și T ale ritmului cardiac) erau de 610 ms. În realitatea, valoarea normală pentru tânăra în cauză ar fi trebuit să fie de 450 ms, motiv pentru care aceasta şi suferă de o formă severă de aritmie.

Medicii, evident, i-au interzis consumul în continuare de Coca-Cola. Odată ce a renunţat la această băutură răcoritoare, tânăra a început să simtă o îmbunătăţire evidentă a stării de sănătate, iar valorile modificate au revenit la limitele normale.

CITIȚI ȘI...